Geniet
van de
nieuwe natuur

Wandelen / Fietsen

Het gebied Overtoom/Middelveen is drastisch veranderd. Weilanden maakten plaats voor nieuwe natuur en het gebied is nu een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld. Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem voor zeldzame flora waardoor insecten en op hun beurt bijzondere vogelsoorten worden aangetrokken. Het I.V.N. heeft inmiddels al 140 soorten weide-en watervogels gespot.

Bloemen en planten die zeldzaam of helemaal nieuw zijn in dit deel van het land, ze groeien nu welig. Orchideeën, snavelzegge en klokjesgentiaan lokken veel insecten. Het gebied is daardoor inmiddels een walhalla voor weidevogels én vogelspotters. Met het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u als bezoeker genieten van het gebied. Het Overveen grenst namelijk aan het wandelnetwerk Twente en ligt middenin het fietsknooppuntennetwerk [knooppunt 73]. Daarnaast liggen de startpunten voor zowel het rondje Rijssen als het rondje Salland bij ons voor de deur. Via een speciaal pad kunt u ook een bezoek brengen aan de Vogelkijkhut. Een rolstoelvriendelijke uitkijkpost.

Tijdens of na de wandeling rust u bij Het Overveen uit op het terras. Koffie of thee, boerderij-ijs of een andere versnapering mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Honden zijn tijdens uw wandeling NIET toegestaan, omdat u door een natuurgebied wandelt waar ook schapen lopen.

De Overtoom/Middelveen ligt op de route van wandelnetwerk Twente en de Fietsknooppunten. Daarnaast kunt u vanaf hier zelf een route te paard uitzetten of het Wereldtijdpad wandelen.

Speciale Dauwloop met Hemelvaart: zie bij Natuurwandeling.

TIP: Koffie / thee met appelgebak op terras of binnen, met een wandelkaart door het nieuwe gebied voor € 5,00 p/p.

TIP:  Fietsarrangement Nieuwe Natuur fietstocht van 42 k.m. door mooie natuur van Rijssen-Holten. Met vooraf koffie/thee met appelgebak, geplastificeerde fietskaart  mee en na afloop kop soep met broodje kaas voor € 9,50 p/p. Verkrijgbaar vanaf 10.00 uur bij terras blokhut.

Reserveer
direct een
appartement!

Wilt u er even tussenuit?

Van de Twentse en Sallandse natuur genieten? Fietsen wandelen of klootschieten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Van een kopje koffie bij ons op het terras tot een volledig verzorgd arrangement!