Geniet
van de
nieuwe natuur

Vogelkijkhut

Het gebied Overtoom/Middelveen is drastisch veranderd. Weilanden maakten plaats voor nieuwe natuur en het gebied is nu een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld. Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem. Bloemen en planten die zeldzaam of helemaal nieuw zijn in dit deel van het land, ze groeien nu welig. Orchidee├źn, snavelzegge en klokjesgentiaan lokken veel insecten die op hun beurt weer vogels aantrekken. Het gebied is daardoor inmiddels een walhalla voor vogelspotters.

Het I.V.N. heeft inmiddels al 140 soorten weide-en watervogels gespot. Er is een Vogelkijkpunt geplaatst om de verscheidenheid aan vogels te bekijken! De uitkijkpost is bereikbaar via een speciaal pad en is geheel rolstoelvriendelijk. Hier heeft u de mogelijkheid om in alle rust vogels te spotten.

Ook is het mogelijk om de kijkhut af te huren voor uw trouwlocatie. Daar kunt u, in overleg, uw eigen invulling aan geven om deze plek zo sfeervol mogelijk aan te kleden. Na de seremonie is het mogelijk om in de zaal 'de Kuierhook' nog een kopje koffie te nuttigen.

Reserveer
direct een
appartement!

Wilt u er even tussenuit?

Van de Twentse en Sallandse natuur genieten? Fietsen wandelen of klootschieten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Van een kopje koffie bij ons op het terras tot een volledig verzorgd arrangement!