Geniet
van de
nieuwe natuur

Over Het Overveen | Hoe het allemaal begon

In 2004 openden de deuren van het Overveen. Het terras en de feestzaal werden al snel gevolgd door de vakantieappartementen. Maar hoe wordt een boerderij een vrijetijdslocatie? Een korte geschiedenis.

Eind jaren ’70, Rijssen is in volle groei. De boerderij van de familie Altena moet wijken voor woningbouw van de gemeente Rijssen. Het bedrijf verhuist naar het buitengebied van de gemeente en de Altena’s vinden al snel hun draai op deze nieuwe locatie. De boerderij floreert, er worden 3 kinderen geboren en Koe Elsje 61 behaalt haar melkrecord van 100.000 liter. In de loop van de jaren ’90 blijkt echter dat een groot deel van Overijssel nieuw natuurgebied wordt. Een natuurgebied dat precies over de grond van de Altena boerderij loopt. Voor de tweede keer staat de familie voor de uitdaging van opnieuw beginnen. Wordt het Groningen? Denemarken? Amerika? Nee, het wordt recreëren! Gehecht aan hun plek, besluiten Ans en Henk het roer volledig om te gooien. Nu genieten niet alleen zij van de mooie natuur tussen Overtoom en Middelveen maar delen ze deze ook met al hun gasten.

Het Overveen biedt rust, ruimte en prachtige vergezichten. Gastvrijheid is daarbij het codewoord. Een ander belangrijk aspect is rolstoelvriendelijkheid. Alle voorzieningen zijn toegankelijk voor mindervaliden en één van de vakantieappartementen en de groepsaccommodatie zijn volledig aangepast. Voor een dag, avond of week, wij laten u graag proeven van onze gastvrijheid.

Graag tot ziens bij Het Overveen. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen.