Geniet
van de
nieuwe natuur

Wandelen / Fietsen

Het gebied Overtoom/Middelveen drastisch veranderd. Weilanden maakten plaats voor nieuwe natuur en het gebied is nu een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug, de Borkeld en het Elsenerveld. Het aanwezige kwelwater biedt een voedingsrijke bodem voor zeldzame flora waardoor insecten en op hun beurt bijzondere vogelsoorten worden aangetrokken. Het I.V.N. heeft inmiddels al 140 soorten weide-en watervogels gespot.

Bloemen en planten die zeldzaam of helemaal nieuw zijn in dit deel van het land, ze groeien nu welig. Orchideeën, snavelzegge en klokjesgentiaan lokken veel insecten. Het gebied is daardoor inmiddels een walhalla voor vogelspotters. Met het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u als bezoeker genieten van het gebied. Daarnaast is Het Overveen startpunt voor het Paardrijnetwerk Twente. Via een speciaal pad kunt u ook een bezoek brengen aan de Vogelkijkhut. Een rolstoelvriendelijke uitkijkpost.

Tijdens of na de wandeling rust u bij Het Overveen uit op het terras. Koffie of thee, boerderij-ijs of een andere versnapering mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

De Overtoom/Middelveen ligt op de route van wandelnetwerk Twente en de Fietsknooppunten. Daarnaast kunt u vanaf hier zelf een route te paard uitzetten of het Wereldtijdpad wandelen.

TIP: Koffie / thee met appelgebak op terras of binnen, met een wandelkaart door het nieuwe gebied voor € 5,00

Reserveer
direct een
appartement!

Wilt u er even tussenuit?

Van de Twentse en Sallandse natuur genieten? Fietsen wandelen of klootschieten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Van een kopje koffie bij ons op het terras tot een volledig verzorgd arrangement!